València aprovarà un pressupost de 898 milions després d’eixir “del forat econòmic”

Destina 21 milions a reforçar els serveis municipals i augmenta 7,4% les despeses de personal.

Evolució del pressupostos de l'Ajuntament de València en els últims cinc anys
Evolució del pressupostos de l'Ajuntament de València en els últims cinc anys / Ajuntament de València

L’Ajuntament de València tindrà un pressupost de 898,4 milions d'euros, “el més alt de la història”, per al 2020. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcalde, Joan Ribó, qui ha destacat que les arques municipals han eixit “del forat econòmic del passat i del pla d'ajust que suposava grans limitacions".

Respecte a la situació a finals de 2019, l’alcalde ha indicat que l’any acabarà amb un deute de 374 milions d'euros i es preveuen 12,5 milions d'estalvi en despeses financeres. Així mateix, Ribó ha assenyalat que en el pròxim exercici econòmic s’actuarà amb "previsió" per a afrontar una eventual desacceleració econòmica global.

Quant a les despeses que han fet públiques aquest matí l’alcalde i el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, s'augmentarà un 7,4% la de personal respecte a 2019 i es destinaran 21 milions a reforçar els serveis municipals, mentre que s'invertiran 31 milions en despeses corrents en béns i serveis i transferències (un 8% més). En opinió del primer edil, aquests comptes públics demostren la "cohesió" del govern municipal.

Joan Ribó confia que el de València siga el primer ajuntament d’una gran ciutat que aprovarà el pressupost del pròxim any, abans del 22 de desembre.

També et pot interessar

stats