Vaga de 24 hores dels 4.000 empleats d'H&M en plena campanya de rebaixes

CCOO i UGT confien que l'empresa torne a negociar després d'aquestes accions, ja que "fins al moment ha sigut impossible" aconseguir un acord

Protesta de treballadors d'H&M
Protesta de treballadors i treballadores d'H&M / CCOO

Els 4.000 treballadors d'H&M Espanya, després de secundar dimarts de manera massiva una jornada d'aturades parcials, aniran a una vaga de 24 hores aquest dijous convocada per CCOO i UGT, coincidint amb l'inici de les rebaixes d'estiu, per a continuar exigint millores salarials.

Els sindicats, que preparen una altra vaga per al pròxim 26 de juny, han recordat en sengles comunicats que la plantilla va secundar de manera massiva les aturades parcials de dimarts, amb més d'un 80% com a mitjana de participació i que va arribar al 100% en alguns territoris, de manera que aconseguiren el tancament de més de cent botigues.

CCOO i UGT s'han mostrat confiats que l'empresa es torne a asseure en la taula de negociació després d'aquestes accions, ja que "fins al moment ha sigut impossible" assolir un acord amb H&M després de diversos "mesos dialogant i exposant de manera clara" els problemes.

"Esperem que l'empresa reflexione perquè, per part nostra, sempre estem oberts a negociar per a valorar i trobar una solució que millore les condicions laborals i salarials que afecten 3.700 treballadores i 700 treballadors per tot el territori nacional", ha subratllat CCOO.

UGT, per part seua, ha recordat que tampoc es va arribar a un acord amb l'empresa en l'AVENC, després de quasi dotze hores de negociació, perquè la firma de moda no va concretar les seues propostes respecte a qüestions com la implantació d'un sistema d'incentius, i la intenció de modificar el complement d'incapacitat temporal.

H&M aposta per mantindre un "diàleg social continuat"

Per part seua, H&M Espanya va assegurar dimarts, després de la jornada d'aturades parcials, que la companyia havia oferit als sindicats millores laborals, tant per a reforçar les plantilles com per a tot allò relacionat amb les retribucions salarials, que han sigut rebutjades.

En un comunicat, l'empresa aposta, no obstant això, per mantindre un "diàleg social continuat" amb els representants de la plantilla.

Concentració davant de la botiga del carrer de Colom, a València

Amb crits de "No més descomptes als nostres sous" i "El nostre salari no es ven", treballadors de les botigues H&M de València s'han concentrat enfront del local de la marca al carrer de Colom per a exigir una pujada salarial, comissions per vendes i millor càrrega laboral a les botigues.

"Hi ha molta baixa en aquesta empresa, excedències que no es cobreixen, i el treball de tres persones el fa una persona", ha lamentat Mar González. presidenta del comité de vaga a València.

Així mateix, ha censurat la "congelació" salarial dels responsables, als quals, amb cada pujada de sou, els augmenten el sou base però els abaixen el plus de voluntari, amb el qual "des de fa molts anys" no han vist incrementar la nòmina.

També et pot interessar

stats