La UPV estalvia 730.000 euros en climatització en set setmanes

A partir d’ara, els horaris de funcionament es programaran diàriament en funció de les condicions meteorològiques externes

Imatge d'arxiu d'un termòstat
Imatge d'arxiu d'un termòstat / Shutterstock

El passat 10 d'octubre, la Universitat Politècnica de València (UPV) va desconnectar els sistemes de climatització en els tres campus. En aquestes set setmanes, la institució valenciana ha obtingut un estalvi energètic d'1.750.000 quilowatts, equivalent a estalviar 730.000 euros en la factura de climatització.

La vicerectora de Desenvolupament Sostenible dels Campus, Débora Domingo, ha informat que “a partir d'aquest moment, els horaris de funcionament es programaran diàriament en funció de les condicions meteorològiques externes, les singularitats pròpies de cada edifici i de la seua instal·lació de climatització”.

La UPV compta amb uns 110 edificis censats entre aularis, hivernacles, granges, hangars, laboratoris, espais singulars, xicotetes barraques valencianes, fàbriques modernistes restaurades i moderns pavellons esportius.

Tots aquests espais han estat monitorats constantment i la climatització ha continuat funcionant en aquelles instal·lacions amb requisits especials. Igualment, l'aire condicionat s'ha connectat sempre que ha sigut necessari, per exemple, en les sales d'actes on s'han celebrat congressos amb una gran afluència de persones.

D'acord amb les dades que ofereix el vicerectorat, les temperatures s'han mantingut en tot moment en el rang que marca la norma (entre els 19 i els 27 graus).

Al campus d'Alcoi, la climatització es va connectar ja dilluns passat, 21 de novembre perquè, en aquestes dates, les temperatures solen ser més fredes que a València i Gandia. 

Segons ha indicat la universitat, li acaben de concedir una ajuda per valor de 631.800 euros per a la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum de 972 kW al campus de Vera, a la ciutat de València. Amb això, el campus aconseguirà 1.200 kW d'instal·lació de fotovoltaica, l’equivalent a tota la quantitat executada per la ciutat de Pamplona l'any 2021, segons Domingo.

També et pot interessar

stats