La Unió reclama a Brussel·les tractaments en fred en les importacions de cítrics per a evitar les plagues

L'organització agrària demana digitalitzar la informació sobre els intercanvis comercials per a agilitar la reacció contra els desequilibris del mercat.

Els secretaris de la Unió (centre) acompanyats per la representació espanyola a la UE i la cap d'acords comercials Cecile Billaux
Els secretaris de la Unió (centre) acompanyats per la representació espanyola a la UE i la cap d'acords comercials Cecile Billaux / Unió de Llauradors

La Unió de Llauradors ha demanat a Brussel·les que les autoritats comunitàries exigisquen el tractament en fred per a les importacions de cítrics de països tercers a la Unió Europea (UE), un sistema que augmenta la protecció contra les plagues. La UE va revertir l'obligació d'aquest tractament el 2018, canviant-la per un nou mecanisme voluntari on el país importador pren la decisió i Europa l'aprova.

L'organització agrària ha traslladat aquesta demanda a una de les caps d'acords comercials comunitàries, Cecile Billaux, i els responsables de la representació permanent d'Espanya davant de la UE José Antonio Zamorano, Susana Humanes i Ana Terreros. El secretaris generals i tècnic de la Unió, Carles Peris, i Joanma Mesado, també han traslladat diverses inquietuds sobre el sector citrícola a l'eurodiputada valenciana pel Grup Socialista Inmaculada Rodríguez Piñero, la qual s'ha compromés a comunicar-les al Parlament Europeu.

La Unió també ha reivindicat la digitalització en origen dels fluxos comercials sobre les importacions de països tercers perquè, segons l'organització, millorarà la transparència, la planificació del control d'inspeccions i el seguiment de volums, la qual cosa facilitarà la presa de decisions a la Comissió Europea respecte a possibles desequilibris de mercat, entre altres avantatges.

També et pot interessar

stats