La Unió de Llauradors porta a Europa la política fitosanitària dels cítrics sud-africans

Reunió a Brussel·les amb la directora general de Salut de la Unió Europea.

Immaculada Rodríguez-Piñero en 'Les notícies del matí'
Immaculada Rodríguez-Piñero en 'Les notícies del matí'

El secretari general de la Unió de Llauradors, Carles Peris, i l’eurodiputada socialista Immaculada Rodríguez-Piñero es reuneixen a Brussel·les amb la directora general de Salut de la Comissió Europea, Dorotheé André. Els dos aprofitaran per a entregar-li un informe comparatiu sobre les divergències que hi ha actualment entre les matèries actives i fitosanitàries empleades pels agricultors sud-africans i europeus.

A més, també exigiran que es revise la política fitosanitària que s’aplica a les exportacions de cítrics de Sud-àfrica, ja que en els últims anys s’ha detectat un increment de plagues en territori europeu. Concretament, en els últims 4 anys s’han confirmat més de 130 enviaments contaminats, 5 durant el mes de juliol. Fet que demostra, segons la Unió de Llauradors, que els protocols que utilitza la Unió Europea per a controlar les importacions de Sud-àfrica no són suficients.

L'eurodiputada del PSOE Inmaculada Rodríguez Piñero, en declaracions a Les notícies del matí, ha reclamat un lobby fort del sector cítric com més prompte millor per a defendre els drets del sector. Així mateix, ha assenyalat que "cal harmonitzar els controls d'entrada de fruita en els diferents ports perquè les exigències de qualitat siguen les mateixes en tots els països". Amb aquesta reunió, des de la Unió s’espera una ràpida actuació per part de les autoritats europees, ja que consideren que l’actual política agrària perjudica els productors de cítrics valencians.

També et pot interessar

stats