La Unió de Llauradors demana prohibir l'entrada de porcs senglars

Alerta de la importació de senglars per a ús cinegètic procedents d'Hongria que podrien estar contaminats per la pesta porcina africana.

La Unió de Llauradors i Ramaders afirma que no s'explica la importació tenint en compte la superpoblació d'aquesta fauna.
La Unió de Llauradors i Ramaders afirma que no s'explica la importació tenint en compte la superpoblació d'aquesta fauna.

La Unió de Llauradors i Ramaders explica que Hongria és un país limítrof amb uns altres on s'ha confirmat la presència de pesta porcina africana. Per això, ha demanat que es prohibisca l'entrada dels animals des d'aquestes zones pel risc sanitari que hi comporta.

La importació de senglars d'Hongria va ser confirmada pel mateix Ministeri d'Agricultura en la trobada de PORCIFORUM celebrat a Lleida fa unes setmanes. A més, a la Unió li consta que algun vedat de la Comunitat Valenciana importa senglars d'aquell país de l'est d'Europa i per precaució i responsabilitat no hauria de fer-ho.

La presència de la pesta porcina africana està confirmada a Polònia, Letònia, Estònia, Romania i República Txeca, entre d'altres. Les condicions ecològiques i climàtiques d'aquests països afavoreixen la propagació d'aquest virus.

Al nostre territori "existeix una superpoblació de fauna salvatge en general, i, en concret, de senglars que, a part de danys en els cultius, estan provocant greus accidents a les carreteres durant els últims temps i, per tant, no té sentit que s'importen amb aquest perill sanitari", afirma el comunicat de la Unió.

També et pot interessar

stats