La Unió Llauradora denuncia que el 2023 es perderen quasi 2.000 hectàrees de cultius

El sindicat agrari destaca el descens del cultiu de cereals i apunta que des de l'inici de la pandèmia s'han perdut 16.000 hectàrees

L'impacte de la Covid al camp valencià ha sigut devastador, segons l'AVA
Un camp d'hortalisses en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'any passat va concloure amb la desaparició de 1.953 hectàrees de cultius valencians, segons ha publicat aquest dimarts la Unió Llauradora. Des de l'inici de la pandèmia, fa quatre anys, s'han perdut fins a 16.000 hectàrees que abans estaven dedicades a l'agricultura. L'associació ha obtingut aquesta informació a través de les dades de l'Enquesta de Superfícies i Rendiment dels Cultius.

En aquest informe destaquen els descensos dels cultius herbacis, amb els cereals de gra al capdavant (3.802 hectàrees menys) i també en els cultius farratgers (-1.905 ha). En canvi, augmenten els cultius de lleguminoses (+2.017 ha), hortalisses i flors (+571 ha) o els cultius industrials (+265 ha).

El secretari de la Unió, Carles Peris, ha criticat que aquesta "nova pèrdua en els terrenys de cultiu posa de manifest que cal adoptar polítiques en clau autonòmica per a evitar aquesta situació. Igualment, la Unió Llauradora critica que el govern de la Generalitat, format pel PP i Vox, no aprovara les esmenes que van proposar per als pressupostos agraris del 2024. Des de l'organització es recomanaven modificacions en els pressupostos de la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia i Pesca per valor de 9,9 milions d'euros "per a destinar recursos a mesures socioeconòmiques" que beneficiarien els professionals del sector, molt afectat per "la sequera, el conflicte a Ucraïna i la creixent pressió en els costos de producció".

També et pot interessar

stats