La Unió denuncia l'arribada de multes de 1.200 euros per les protestes de febrer al port de València

L'organització agrària defén el dret a protestar contra el que consideren injust i remarquen que en cap moment van entorpir el funcionament del recinte

Protesta al port de València, el passat febrer
Protesta al port de València, el passat febrer / La Unió Llauradora

La Unió Llauradora i Ramadera ha denunciat este dimarts que alguns agricultors han rebut propostes de sancions de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana per participar en la protesta conjunta de totes les organitzacions professionals agràries el 22 de febrer al port de València. Propostes de multa de 1.200 euros per "alterar l'orde públic en intentar sobrepassar la línia policial que impedia accedir als manifestants a l'interior d'una infraestructura crítica com és el port de València i desobeir les ordes de la força que hi actuava", ha detallat l'organització agrària.

El secretari general de La Unió, Carles Peris, un dels sancionats, assegura que "en un context de treball i lluita contra una injustícia com és la d'aplicar bonificacions a les taxes portuàries de productes importats i defensa dels interessos dels agricultors valencians és intolerable rebre multes per valor de 1.200 euros". I denuncia que la Delegació del Govern és "jutge i part" en este cas per tindre representació en el consell d'administració del port de València.

"La Delegació ha rebut tota la informació relativa a la nostra proposta de revisió per a eliminar les bonificacions a les taxes portuàries dels productes agrícoles importats. Després el consell d'administració acorda finalment eliminar les taxes i, malgrat això, ara ens envia notificacions d'expedients sancionadors. Això no hi ha qui ho entenga", assegura Peris.

La Unió ha indicat que en cap moment es va pretendre entrar a l'activitat comercial del port de València i, de fet, no va haver-hi problemes d'accés i no es va entorpir la circulació. "Volien fer una assentada per a protestar a la zona de l'Autoritat Portuària i expressar el malestar per la inacció de la presidència davant de l'eliminació de les bonificacions de taxes portuàries als productes importats i tindre una reunió amb la presidenta, Mar Chao. Així es va traslladar de manera reiterada a les forces de seguretat allí presents", ha explicat.

També et pot interessar

stats