La Unió denúncia la falta de control de Brussel·les als cítrics sud-africans

Assegura que no audita les importacions des de l'any 2016 malgrat les plagues.

La Unió denúncia la falta de control de Brussel·les als cítrics sud-africans
La Unió denúncia la falta de control de Brussel·les als cítrics sud-africans
18 de desembre 2019 - 20:43

La Unió de Llauradors ha denunciat que la Comissió Europea no exerceix un control regulat de les importacions de cítrics de Sud-àfrica des de l'any 2016. Segons l'organització, l'última auditoria realitzada per la institució europea data de juny de 2016, malgrat haver augmentat enguany un 94% les intercepcions amb plagues procedents d'aquest país.

De fet, en l'última auditoria es concloïa que havien de millorar-se tant les inspeccions oficials en camp com les intercepcions internes a fi de reduir la probabilitat d'intercepcions de cítrics exportats a la UE. D'acord amb eixes conclusions, les autoritats fitosanitàries de la UE van realitzar el gener de 2017 unes recomanacions de millora del sistema de control i certificació sud-africà.

No obstant això, la Unió ha explicat que la quantitat d'intercepcions no s'ha reduït des de 2016 a pesar dels compromisos adquirits, ja que únicament en 2018 es van reduir les intercepcions, mentre en 2019 han tornat a incrementar-se en un 94%. Per aquest motiu, asseguren que l'amenaça per a la citricultura valenciana per part de plagues de quarantena que podrien, fins i tot, fer desaparéixer el cultiu de cítrics en la Comunitat Valenciana és "molt elevada", fet pel qual reclamen mesures urgents i endurir els protocols d'importació a la UE.

També et pot interessar