La Unió demana no subvencionar els productors de torró de Xixona i Alacant que no usen ametla autòctona

No entenen que l’administració done diners públics a empreses que no prioritzen productes valencians

Recol·lecció d'ametla valenciana / À Punt NTC

La Unió Llauradora i Ramadera ha demanat a la Generalitat que excloga de les ajudes i subvencions els productors de torró de Xixona i Alacant si no utilitzen ametla produïda al territori valencià arran de la modificació del reglament que ha fet el Consell Regulador per a poder utilitzar ametles de qualsevol part del món.

La petició d'apartar el Consell Regulador de les Indicacions Geogràfiques protegides Xixona i Torró d'Alacant de les subvencions arriba després que la Conselleria d'Agricultura haja desestimat el recurs interposat per la Unió contra la modificació del reglament impulsada pels torroners. El cap de zona de la Unió d’Alacant, Alberto Travé, afirma que no es pot entendre que reba diners públics una entitat que no use prioritàriament productes agraris valencians.

El sindicat agrari creu que aquesta decisió perjudica els productors d'ametla valencians i critiquen els baixos preus que reben els llauradors per la falta de demanda. També volen que es premie els fabricants de torró que usen ametles autòctones mitjançant incentius per als productors que certifiquen que la seua matèria primera és d’origen valencià, indica Travé.

Des del Consell Regulador del Torró han declinat fer declaracions sobre aquest assumpte.

També et pot interessar

stats