La Unió calcula que les pèrdues per la pedra superen els 4 milions d'euros

El cultiu perjudicat principal és el dels cítrics amb 2.470 hectàrees i 56% de danys. Li segueix el caqui amb 1.660 hectàrees i el 38% dels danys. També s'ha vist afectada la fruita d'estiu, principalment les bresquilles

Fruites afectades per la pedra
Fruites afectades per la pedra / La Unió Llauradora

La Unió Llauradora calcula que les pèrdues al camp valencià per les tempestes amb pedra del passat dimarts superen els quatre milions d'euros. Hi ha 4.300 hectàrees de conreu afectades i les comarques més perjudicades són fonamentalment la Ribera Alta, amb el 85% dels danys, i en grau més baix la Ribera Baixa, la Costera i la Canal de Navarrés.

A més, denuncien que gran part dels productors no tindran cap indemnització perquè enguany s'ha eliminat el mecanisme de l'extensió de garanties de pedra.

Cítrics, caqui i bresquilles

El cultiu perjudicat principal és el dels cítrics amb 2.470 hectàrees i 56% de danys, amb unes pèrdues estimades en més d'1,5 milions d'euros. Li segueix el caqui amb 1.660 hectàrees i el 38% dels danys en produccions, amb pèrdues quantificades en 1,4 milions d'euros.

També s'ha vist afectada la fruita d'estiu, principalment bresquilles i en grau més baix prunes. La collita d'albercocs ja estava pràcticament tota recol·lectada. Altres fruiters amb danys són l'alvocat, el magraner i el kiwi.

Entre les hortalisses més afectades estan els melons de tot l'any i els melons d'Alger, carabasses, albergines, pimentons, cogombres i tots els cultius d'estiu.

Ajudes

La Unió sol·licitarà un seguit de mesures per a les persones afectades per aquestes tempestes i per a totes les d'aquests mesos. En aquest sentit, reclamarà entre altres coses la concessió d'ajudes directes, l'agilitació dels peritatges dels camps sinistrats amb pòlissa d'assegurança, la condonació de l'IBI de les parcel·les cultivades i construccions presents en aquestes, la bonificació de les quotes de la Seguretat Social durant un any i l'establiment de préstecs amb interés subvencionat.

Així mateix, sol·licitarà a la Conselleria d'Agricultura incrementar en les assegurances agràries la subvenció als agricultors professionals fins al màxim permés per la UE del 70% del rebut de prima a fi d'incrementar els nivells d'assegurament.

També et pot interessar

stats