Una tractorada torna a prendre València per a protestar per la situació del camp

Una plataforma en defensa dels agricultors convoca una marxa des de Meliana fins a la delegació del govern

La tractorada aquest divendres a la plaça del Temple de València
La tractorada aquest divendres a la plaça del Temple de València / À Punt NTC

Una nova tractorada ha pres aquest divendres alguns carrers del centre de València per a denunciar la situació del camp valencià i reclamar preus justos que els permeten viure amb dignitat de la seua feina. Els manifestants han arribat a la ciutat des de diverses poblacions de l'Horta Nord, sobretot de Meliana, en una convocatòria organitzada per la Plataforma en Defensa dels Llauradors i Ramaders de l'Horta de València.

Una trentena d'agricultors han entrat a València amb una marxa lenta, abans de les dotze del migdia. La primera parada l'han feta davant de la Conselleria d'Agricultura, a la Ciutat Administrativa Nou d'Octubre, per a portar les seues queixes també a l'administració autonòmica. Després han enfilat el passeig de la Petxina fins a la plaça del Temple, on té la seu central la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana. Allà han culminat la protesta després de llegir un manifest amb totes les reivindicacions del col·lectiu. Les principals són adaptar l'Agenda 2030 i la protecció de l'horta a la realitat actual de l'agricultura, flexibilitzar determinats tràmits burocràtics i endurir els controls fitosanitaris als tercers països per a posar fi a la situació de "competència deslleial" que pateixen, ha resumit el portaveu de la plataforma, Vicente Alegre.

Durant la marxa, els tractors han ocupat un carril i han provocat algunes retencions en el trànsit, però no s'han registrat incidències greus. Un dels membres de la plataforma ha assegurat que la intenció dels agricultors que protesten no és molestar els altres conductors, sinó visibilitzar perquè la ciutadania els done suport: "Hi ha gent que ens ha aplaudit quan passàvem perquè estan d'acord amb el que reivindiquem", ha dit.

També et pot interessar

stats