Una quarta part dels valencians i valencianes estigueren en risc de pobresa al 2018

El 26% de la població valenciana guanya menys de 8.248,6 euros en cas de llars unipersonals o de 17.322 euros en el cas d’una parella amb 2 fills.

La Comunitat Valenciana 5 punts per damunt de la mitjana espanyola en pobresa relativa
La Comunitat Valenciana 5 punts per damunt de la mitjana espanyola en pobresa relativa / À Punt NTC

Segons les últimes dades publicades per l’Institut Valencià d’Estadística, més d’una quarta part dels valencians i valencianes es van situar en risc de pobresa el 2018. La taxa de risc de pobresa és un indicador relatiu que mesura la desigualtat entre els que més cobren i els que menys. 

Aquest indicador situa la Comunitat Valenciana 5 punts per damunt de la mitjana espanyola en pobresa relativa. El 26% de la població valenciana guanya menys de 8.248,6 euros en el cas de llars unipersonals o de 17.322 euros en les d’una parella amb 2 fills. Per contra, el País Basc és el territori amb menys desigualtat i Ceuta el que més en té, amb un 38%. 

Tot i això la tendència des del 2014 mostra una gradual disminució de les dificultats econòmiques de les llars valencianes. Per exemple, la quantitat de famílies amb dificultat per arribar a final de mes registra un accentuat descens des de fa 3 anys. Si al 2016 el 43% de les llars tenien problemes, al 2018 la xifra havia baixat a la meitat.

La possibilitat d’anar de vacances també aplega cada vegada a més valencians, tot i què que al 2018 més d’un terç de les famílies encara passaren l’estiu sense poder gaudir del seu temps lliure.

Pel que fa a la capacitat de fer front als imprevistos dels valencians i les valencianes va patir un lleuger augment el 2017, però el 2018 la tendència també es va invertir i va baixar fins el 40%, el nivell més baix dels últims anys.

L’índex també indica que la dificultat per pagar el lloguer o l’habitatge mostra una baixada del 46%. Aquest descens s’havia vist reflectit en la gradual disminució del nombre d’execucions hipotecàries de més del 42% en el període 2015-2018.

També et pot interessar

stats