Una multitudinària tractorada i milers d'agricultors col·lapsen el centre de València

Segons l'organització, 1.000 tractors i 20.000 persones han participat en la manifestació per a exigir mesures pel futur del camp i la ramaderia.

Foto portada: Els tractors al seu pas pel centre de València

Més de 500 tractors i milers de persones han col·lapsat el centre de València per a denunciar la situació "asfixiant i desesperada" de l'agricultura i la ramaderia i urgir a les administracions a moure fitxa pel futur del camp i l'Espanya buidada.

Segons l'organització, 1.000 tractors i 20.000 persones han participat en una manifestació pel futur del camp i la ramaderia que han qualificat d'històrica.

Sota el lema "Prou d'enganyar els agricultors i ramaders", la protesta ha començat a les 11:00 hores a la plaça Sant Agustí de València i recorre el cèntric carrer de Colom fins a la plaça d'Amèrica, on es preveu fer les intervencions.

La marxa ha arribat fins a delegació de govern per a traslladar allí les reivindicacions després d'una campanya "molt dura, la pitjor de la història per a la taronja i el caqui", segons ha indicat el president de l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja), Cristóbal Aguado. "No podem més, anem tots en el mateix vaixell, la situació és dramàtica", ha assegurat.

A la manifestació s'han sumat les organitzacions més representatives del sector. Centenars de tractors i agricultors arribats en autobusos des de molts punts de la Comunitat Valenciana reclamaran mesures tant al nou govern espanyol com a la Generalitat Valenciana i especialment a la Unió Europea, davant dels acords comercials amb tercers països que "deixen fora" els productors locals.

"El sector no està en crisi; el que està en crisi és el llaurador, que té les butxaques buides", ha indicat també en declaracions a 'Les notícies del matí' Carles Peris, secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders. I ha enumerat algunes possibles mesures, com ara que l’etiquetatge siga més clar a favor dels productors locals, que hi haja sancions més contundents i una política agrària comuna que destine recursos al llauradors professionals.

Competir en igualtat de condicions

Les seues peticions passen perquè el nou govern de Pedro Sánchez aborde una llei de cadena alimentària "justa" que delimite els preus en origen, així com que els acords internacionals incloguen obligacions recíproques en l'àmbit econòmic, social i mediambiental per a "competir en igualtat de condicions". "Ens hi juguem molt. Estem cansats de paraules i volem compromisos ja", ha reivindicat Aguado.

Nova manifestació el 28 de febrer a Novelda

Aquesta manifestació s'ha repetit en altres ciutats espanyoles i demanen al govern espanyol que s'estudie l'impacte econòmic dels acords comercials amb països tercers.  A la Comunitat Valenciana ja hi ha nova convocatòria de protesta de llauradors i ramaders: serà el dia 28 de febrer a Novelda, al Vinalopó Mitjà.

També et pot interessar

stats