Una investigació revela que Boluda va cobrar un dividend de 100 milions de la liquidació de dues empreses de Luxemburg

Els diners podrien haver anat a parar a una empresa amb seu a les illes Canàries de la qual el valencià és administrador únic.

Boluda, en una imatge d'arxiu
Boluda, en una imatge d'arxiu

Una investigació d’ElDiario.es revela que el president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, es podria haver adjudicat un dividend de 100 milions d’euros procedents de la liquidació de dues societats instrumentals ubicades a Luxemburg. Segons la informació, els diners haurien anat a parar a una empresa amb seu a les illes Canàries de la qual l’empresari valencià és administrador únic.

Concretament, la investigació revela un complex entramat de societats del grup Boluda, amb les quals es van fer dubtosos moviments econòmics, sobretot tenint en compte que algunes tenien uns moviments econòmics molt inferiors a 100 milions d’euros o, fins i tot, que mostraven pèrdues en els últims informes econòmics.

Entre altres coses que es destapen, apareix que les societats, que tenen administradors comuns, han intercanviat accionariat entre elles.

D’altra banda, pel que fa als càrrecs directius, ixen noms de persones que han figurat en fins a 91 empreses diferents.

Aquests tipus de societats instrumentals acostumen a rebre el nom de pantalles o interposades i, en molts casos, s’utilitzen per a evadir fons. De fet, el Ministeri d’Hisenda considera que, majoritàriament, suposen un frau, perquè no tenen mitjans per a desenvolupar una activitat o perquè no tenen pràcticament treballadors i l’únic client que tenen és el mateix administrador.

També et pot interessar

stats