Una empresa d'Elda serà instal·lador certificat de la bateria domèstica de Tesla

La companyia d’Elon Musk ha limitat la distribució i manipulació dels seus equips a un nombre reduït d'empreses

Tesla
Cadena de muntatge de cotxes Tesla en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Tesla ha seleccionat l'empresa eldenca Awergy, especialitzada en l'enginyeria i instal·lació d'energies renovables, per a convertir-se en instal·lador certificat de la bateria domèstica Powerwall a la província d'Alacant. Això es deu al fet que la companyia nord-americana ha limitat la distribució i instal·lació dels seus equips a un nombre reduït d'empreses al llarg de la geografia nacional per a "garantir l'excel·lència en la instal·lació del seu producte", segons ha explicat Awergy aquest dilluns en un comunicat.

D'aquesta manera, les bateries que Awergy instal·larà a Alacant les distribuirà la valenciana Bet Solar, que a més ha gestionat "amb èxit" la formació i capacitació de les empreses instal·ladores seleccionades. El cofundador i director del departament d'Autoconsum d’Awergy, Fran Gonzálvez, ha destacat que es tracta d’una aliança estratègica per a l’empresa que els permet diferenciar-se en incloure en el seu catàleg aquest producte "exclusiu". Consideren que el fet que hagen pensat en ells demostra que estan fortament assentats en el sector i és un reconeixement al treball fet en els últims anys.

Gonzálvez ha ressaltat també que, al marge de la tranquil·litat i garantia que ofereix tindre darrere a una marca com Tesla, aquesta bateria incorpora nombroses característiques diferenciadores dels productes existents en el mercat fins ara, que fan d'ella un complement ideal per a les instal·lacions d'autoconsum domèstic.

En aquest sentit, ha apuntat que la característica més rellevant és la gestió intel·ligent de l'energia que la bateria és capaç de fer de manera autònoma estudiant els hàbits de consum, el preu de l'energia i la previsió climatològica. Amb aquesta informació, és capaç de predir si disposarà de càrrega suficient per a l'ús en període nocturn. Si detecta que no, es carregarà de la xarxa elèctrica en els trams horaris on la compra d'energia siga més barata, ha detallat.

El cofundador d’Awergy ha afegit que un altre dels aspectes "diferenciadors" és la seua "gran capacitat" d'acumulació (13,5 kWh), el fet de disposar d'un sistema de suport mitjançant el qual continuarà la connexió elèctrica davant possibles talls de subministrament de la xarxa elèctrica general, així com la compatibilitat amb qualsevol sistema fotovoltaic existent.

També et pot interessar

stats