Una cooperativa valenciana aposta per compartir cotxes elèctrics per a estalviar diners i emissions

Alterna Coop compta amb més de 500 socis i una flota de set vehicles a València, la Pobla de Vallbona i Albalat dels Sorells

El cost de tindre un vehicle propi se situa entre els 300 i 500 euros / À Punt NTC

El lloguer compartit de cotxes elèctrics és una tendència que guanya força tant a casa nostra com a la resta d'Europa. Aquest és el cas de la cooperativa valenciana Alterna Coop coop, que ja compta amb 508 socis, 245 persones usuàries i una flota de set vehicles.

El president, Vicent Garcia, explica la lògica darrere d'aquest servei d'una manera molt gràfica: "El cotxe privat està el 95% del temps parat; això vol dir que, per cada deu cotxes que vegem pel carrer, nou estan les 24 hores del dia parats".

A més, el cost de tindre un vehicle propi se situa entre els 300 i 500 euros. Aquests són els diners que ja s'estalvien les persones que opten per aquest servei, amb un preu de cinc euros l'hora. Però els beneficis no són només individuals, ja que s'eviten emissions perjudicials per al medi ambient.

Els únics requisits que es demanen a les persones usuàries són tindre més de 22 anys i un carnet de conduir amb un mínim de dos anys en vigor. D'aquesta manera, poden fer ús de la flota de set vehicles: quatre d'ells a l'aparcament del Mercat Central de València, un al barri de Benimaclet, un a la Pobla de Vallbona (Camp de Túria) i un a Albalat dels Sorells (Horta Nord).

Pel que fa a l'autonomia, la cooperativa explica que amb el 100% de càrrega, una velocitat constant i el mode ECO activat els cotxes poden arribar a fer 150 km sense repostar. Amb València ja en són sis les ciutats a l'estat espanyol que disposen d'aquest servei, integrades en una xarxa europea amb altres iniciatives semblants als Països Baixos, Bèlgica, França, Regne Unit o Alemanya.

També et pot interessar

stats