Un de cada tres contractes fixos signats des de la reforma laboral no arriben a l'any de durada

CCOO denuncia que la contractació indefinida s'associa cada vegada més amb "la rotació laboral i la precarietat".

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, en una imarge d'arxiu
El secretari general de CCOO, Unai Sordo, en una imarge d'arxiu / Europa Press

Un de cada tres contractes indefinits signats des de la reforma laboral de 2012 fins a l'exercici 2018 no van superar l'any de durada, segons un informe de Comissions Obreres, que denuncia que la contractació fixa segueix fent-se més precària a Espanya per la no derogació d'aquesta reforma.

En concret, dels 11 milions de contractes indefinits que es van subscriure entre 2012 i l'any passat, 3,4 milions no van arribar a l'any de durada, l'equivalent al 31% del total de contractes fixos, i només 7,6 milions van superar almenys l'any. En el quart trimestre de 2018 només es mantenien el 63% dels contractes indefinits firmats en 2017.

Segons el sindicat, la reforma laboral del Partit Popular ha aconseguit que la contractació indefinida "s'associe cada vegada més amb la rotació laboral i la precarietat i menys amb una relació laboral estable".

L'organització CCOO critica que, com a resultat de la reforma laboral de 2012, ara és necessari formalitzar més contractes indefinits per a consolidar una ocupació estable. Així, sosté el sindicat, en 2018 van fer falta 1,6 contractes fixos per cada nova ocupació indefinida que es mantenia al final de l'any, mentre que abans de 2012 les xifres se situaven entre 1,1 i 1,2 contractes.

També et pot interessar

stats