Un sindicat avança que Ford tancarà la fàbrica de motor de Gal·les, que dona faena a 1.700 persones

La multinacional havia advertit el govern britànic que el Brexit comprometria la continuïtat de la fàbrica a l'illa.

Logotip de la marca Ford en un dels centres de producció de la multinacional
Logotip de la marca Ford en un dels centres de producció de la multinacional / Reuters

Unite the Union, el segon sindicat més gran del Regne Unit, ha filtrat que Ford anunciarà en breu el tancament de la fàbrica de motors que té Gal·les, unes instal·lacions on treballen vora 1.700 persones. 

La notícia coincideix en el temps amb l'anunci de la multinacional, que incorporarà una nova instal·lació de bateries per a vehicles elèctrics a la planta valenciana d'Almussafes, una circumstància que no evitarà les retallades en la producció per al segon semestre del 2019.

Ford ha anunciat retallades als centres de producció europeus per a compensar la caiguda de les vendes al continent. La multinacional havia condicionat la continuïtat a l'illa a mantindre el comerç lliure amb la UE després del Brexit. 

L'any passat la planta de Bridgend va fabricar vora el 20% dels 2,7 milions de motors d'automòbil que es fabricaren a la Gran Bretanya, però un dels seus principals contractes, amb Jaguar Land Rover, expira el 2020. Bona part d'aquesta producció de motors es munta a l'estranger i podria veure's condicionada pel Brexit. 

Al gener, quan Ford va anunciar un pla de reestructuració a la UE, Unite the Union va estimar que un miler de llocs de treball estaven en risc a Bridgend. "Si es confirmen els nostres pitjors temors, significarà un desastre tant per als nostres associats de Bridgend com per a la societat en general" ha lamentat Jeff Beck, del sindicat britànic GMB. 

Aquest dimecres, però, un portaveu de Ford, citat per Reuters, es va negar a comentar la possibilitat i la va qualificar d'especulació.

També et pot interessar

stats