Un de cada quatre agricultors valencians va perdre el treball l'últim any

L'anàlisi de l'EPA destaca que huit de cada deu llocs de treball destruïts van afectar treballadors temporals i persones amb estudis secundaris.

Un de cada quatre agricultors valencians va perdre el treball l'últim any
Un de cada quatre agricultors valencians va perdre el treball l'últim any

Un de cada quatre agricultors valencians va perdre el lloc de treball l'últim any, segons una anàlisi de Fedea a partir de les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) publicada aquest dimecres. A més, l'estudi revela que huit de cada deu ocupacions destruïdes en l'últim any van afectar treballadors temporals i persones amb estudis secundaris.

Fedea destaca que la destrucció d'ocupació entre els treballadors temporals es va situar en el 21%, “nivells mai aconseguits en la gran recessió”. En general, la pèrdua d’1,2 milions d'ocupacions l'últim any suposa una destrucció interanual del 6,1% en termes relatius, únicament comparable amb l'observada el 2009, que va ser del 7,2%.

Segons ressalta Fedea, una de cada quatre persones en aquest sector a Astúries, Comunitat Valenciana, Navarra i el País Basc perden el lloc de treball. A més, les dades de l'EPA revelen que l'agricultura a Madrid i a Balears s'ha reduït un 40%. Destaca també la destrucció d'ocupació en el sector de la construcció a Astúries i Castella-la Manxa, del 31% i del 19%, respectivament.

Per contra, algunes comunitats van registrar nivells d'ocupació més alts en el segon trimestre en relació al mateix període de 2019 en determinats sectors. Així, La Rioja, Canàries i Múrcia van elevar l'ocupació en l'agricultura un 37%, un 22% i un 12%, respectivament.

També et pot interessar

stats