Un nou conveni d’hoteleria a Alacant augmenta l'estabilitat laboral en el sector

Contempla un increment salarial del 12% en quatre anys i reivindicacions de les cambreres de pis

Representants d'Hosbec i els sindicats signen el conveni / À Punt NTC

Uns 50.000 treballadors i treballadores del sector de l'hoteleria alacantina tenen des d'aquest dilluns un nou conveni col·lectiu vigent per als pròxims quatre anys. A Benidorm, patronal i sindicats han fet un pas avant per a augmentar l'estabilitat i fer atractiu el fet de treballar en el sector de l’hoteleria i restauració amb una pujada salarial escalonada.

Fede Fuster, president d’Hosbec, la patronal del sector, afirma que es tracta d'un dels convenis d'hoteleria més importants d'Espanya i ha destacat especialment l'increment salarial, que és un 12% en quatre anys. “Ara mateix és l'augment més gran de tot Espanya”, assegura. Per la seua banda, Patricia Carrillo, de CCOO, afirma que el nou conveni garanteix seguretat de pujada salarial a quatre anys, així com de planificació de quadrants. Cosa que consideren tot un triomf. 

També hi ha satisfacció en els sindicats perquè el nou conveni atén l'especial situació de les cambreres de pis i de la seua gran càrrega de treball. Afirma Ramón Cebrián, de la UGT, que introduir en el conveni les reivindicacions d’aquestes treballadores sobre els ritmes de treball i els delegats provincials del sector és molt important per a fer un estudi sobre les cambreres de pis que els permetrà millorar les condicions de treball de totes elles.

Així mateix, la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha incidit que per a totes les parts, inclosa la del Govern Valencià, la signatura d'aquest conveni és un “èxit absolut”, perquè es tracta d'un acord que “garanteix un període de pau social i relacions estables per a consolidar l'activitat turística”.

També et pot interessar

stats