Un mes per a l’alliberament de l’AP-7

L’autopista serà gratuïta a partir de gener de 2020 després de 47 anys de peatge.

VÍDEO | Un mes per a l’alliberament de l’AP-7

Falta just un mes per a posar punt final a 47 anys de peatge de l’autopista AP-7 a la Comunitat Valenciana. La via serà gratuïta en tots els trams des de Salou fins a Alacant a partir de gener de 2020.

Des que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, ho va anunciar, la mesura ha generat debat entre els diferents sectors implicats. Segons el secretari general de la Federació Valenciana d’Empreses de Transport, Carlos García, la desaparició del peatge posarà fi a una injustícia, a una discriminació respecte a altres territoris amb autovies gratuïtes, i suposarà per a tots els conductors un estalvi de diners, d’emissions contaminants i de temps.

Tanmateix, organitzacions, com ara Acció Ecologista Agró, consideren que alçar la barrera de l’AP-7, per on circulen 20.000 vehicles cada dia, causarà un augment del trànsit i ha alertat del cost mediambiental que suposarà. 

Des de la Cambra de Comerç d’Alacant, per la seua part, han apostat per una solució equilibrada entre els posicionaments. Han demanat a Foment que valore la possibilitat d’un peatge complet per a usuaris ocasionals i un altre amb bonificacions per a veïns i transportistes que fan el trajecte amb freqüència. 

La gratuïtat de l’AP-7 és una demanda històrica de bona part dels pobles afectats, que ara celebren que amb l’alliberament desapareixeran alguns dels punts més congestionats i perillosos de tot el territori. Defenen que a partir de l’1 de gener milloraran comunicacions entre les comarques que, tot i ser veïnes, s’han sentit allunyades durant 47 anys.

També et pot interessar