Un jutjat declara nul el nomenament d'un alt càrrec d'FGV en vulnerar-se drets fonamentals

El jutge estima la demanda interposada per la CGT i ha declarat nul el nomenament, ja que no complia amb la titulació universitària exigida per a cobrir el càrrec i no formava part de la plantilla fixa d'FGV

Metro de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV)
Metro de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) / Arxiu

El jutjat social número 13 de València ha declarat nul el nomenament d'un alt càrrec de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en vulnerar-se el dret fonamental d'accedir en condicions d'igualtat a les funcions i càrrecs públics.

D'aquesta manera, el jutge ha estimat la demanda interposada per la Confederació General del Treball (CGT) i ha declarat nul el nomenament d'aquest lloc, cap d'Àrea de Seguretat en la Circulació d'FGV.

El jutjat, després d'analitzar el cas, ha conclòs que el nomenament del treballador es va produir sense que tinguera lloc un procés de selecció previ i sense que complira amb la titulació universitària exigida per a cobrir el càrrec. A més, no formava part de la plantilla fixa d'FGV, requisit imprescindible per a poder promocionar en qualsevol empresa pública.

En aquest sentit, el jutjat recorda que FGV és una entitat pública empresarial que forma part del sector públic de la Generalitat, que el seu personal és empleat públic, que està al servei dels interessos generals i que presta un servei públic. Per això, "ha de complir escrupolosament els articles que estableixen; entre d'altres, el sotmetiment de l'Administració als principis de legalitat".

A més, estableix que, en l'accés a l'ocupació pública, cal complir els principis de publicitat, mèrit i capacitat, així com el respecte al dret fonamental a la igualtat consagrat en l'article 14 de la Constitució.

També et pot interessar

stats