Un informe destaca que la Comunitat Valenciana serà la més perjudicada pel Brexit

El 21% de les exportacions tenen com a destinació el Regne Unit i Ford Almussafes és la més afectada.

La Comunitat Valenciana serà la més perjudicada pel Brexit, ja que el 21% de les exportacions té com a destinació el Regne Unit
La Comunitat Valenciana serà la més perjudicada pel Brexit, ja que el 21% de les exportacions té com a destinació el Regne Unit

La Comunitat Valenciana serà la més perjudicada pel Brexit, ja que el 21% de les seues exportacions té com a destinació el Regne Unit. Per sectors, la indústria de l'automoció serà la més afectada, amb una estimació de 886 milions d'euros de pèrdues en el conjunt d'Espanya. En el cas de Ford Almussafes, la incidència és important perquè exporta el 97% de la pròpia producció.

Així ho arreplega l'informe Impacte del Brexit: Anàlisi Ibèria, elaborat per Oliver Wyman, que estima que el cost del Brexit per a Espanya sobre els intercanvis comercials amb el Regne Unit podria arribar a 2.500 milions d'euros.

L'impacte de l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea afectarà de manera "especial" els sectors d'automoció, agroalimentari i béns de consum, que concentraran el 70% dels costos absoluts associats.

La indústria de l'automoció tindrà 886 milions d'euros de pèrdues com a conseqüència de l'aplicació d'un aranzel del 10% sobre els vehicles de motor i del 4,5% sobre recanvis i accessoris.

Sector agroalimentari i tèxtil

Quant al sector agroalimentari, els aranzels tindran una repercussió en el sector agroalimentari de 584 milions d'euros, amb la fruita (26%) i la verdura (23%) com els productes més afectats.

D'altra banda, amb un valor afegit brut abans del Brexit de 45.000 milions, la indústria de béns de consum serà la tercera més afectada en termes absoluts.

Espanya, sisé país més afectat de la Unió Europea

Espanya serà, amb 2.500 milions d'euros en termes absoluts, el sisé país més afectat de la Unió Europea, per darrere d'Alemanya (9.400 milions d'euros), Holanda (4.400 milions), Bèlgica (3.900 milions), França (3.900 milions) i Itàlia (2.600 milions).

La falta d'acord sobre el Brexit fa que també augmente la incertesa de les empreses espanyoles amb presència al Regne Unit, que busquen l'assessorament d'experts que els ajude a aïllar incògnites.

També et pot interessar

stats