Un grup de treball simplificarà la tramitació de l'IMV i la renda valenciana d'inclusió

El Ministeri i la Generalitat busquen automatitzar els processos de gestió de totes dues ajudes amb la finalitat de facilitar-ne la tramitació

Reunió entre Ximo Puig, José Luis Escrivá i membres del govern valencià
Reunió entre Ximo Puig, José Luis Escrivá i membres del govern valencià / GVA

La Generalitat i el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions han acordat crear un grup de treball per a simplificar la tramitació de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) i la renda valenciana d'inclusió. Així ho han establit el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el ministre José Luis Escrivá durant una reunió.

Escrivá ha avançat després de la trobada que la intenció és "continuar avançat en el procés de simplificació" de les dues rendes.

El grup de treball se centrarà a coordinar i establir una "major connectivitat" en la gestió de l'IMV i la renda valenciana d'Inclusió. Es busca automatitzar els processos de gestió de totes dues ajudes amb la finalitat de facilitar-ne la tramitació, especialment als sol·licitants.

En concret, treballarà per a simplificar tots els tràmits i implantar processos més senzills des del punt de vista tècnic, tenint en compte les característiques de les bases de dades tant de la Generalitat com del govern.

Atenció de qualitat als refugiats de la guerra d'Ucraïna

D'altra banda, Puig i Escrivá han compartit l'objectiu d'oferir atenció de qualitat a un major nombre de refugiats de la guerra d'Ucraïna i fer realitat el seu procés d'integració. La Comunitat Valenciana és la regió que ha rebut més desplaçats des d'Ucraïna. El ministre ha demanat articular noves mesures d'acolliment a refugiats i revisar "tot el fet fins ara".

També et pot interessar

stats