Un exconseller del Banc de València admet la seua responsabilitat en préstecs a una empresa afí

L’acusat ha abonat 330.000 euros per a reparar parcialment els danys ocasionats.

Edifici del Banc de València
Edifici del Banc de València

L'exconseller delegat del Banc de València, Domingo Parra, ha admés en l'Audiència Nacional els fets que li atribueixen les acusacions per haver abusat de les seues funcions en la gestió de préstecs a una societat que li era afí. Així ho ha assegurat després d'abonar 330.000 euros per a reparar parcialment els danys ocasionats.

Durant l'última sessió del judici per presumpta administració deslleial, Parra ha intervingut per a ratificar el seu escrit de reconeixement davant el jutjat central penal.

En el seu escrit, el ministeri públic manté que Parra "va realitzar unilateralment, i en perjudici dels interessos de l'entitat, disposicions de fons per damunt de l'estipulat i en contra del departament de riscos" a la societat Pegoliva, a la qual estava "vinculat econòmicament".

A finals de 2010, Parra hauria utilitzat "els poders dels quals disposava", beneficiant a l'empresa "a la qual li unien interessos econòmics i d'amistat". D'igual manera, "va autoritzar personalment un préstec ICO" per un import de 360.000 euros.

Al marge d'aquesta vista, el pròxim 14 de febrer començarà el judici contra l’excúpula del Banc de València per presumpta administració deslleial en operacions amb l'empresa Maremar en 2007 que van causar un perjudici de més de 29 milions d'euros, i en el qual l'exconseller delegat s'enfronta a quatre anys de presó.

També et pot interessar

stats