Un canvi en l'ordenança de plusvàlua de València permetrà estalviar un 35%

També s’ha aprovat una ampliació de l’Hospital Clínic, que permetrà duplicar la superfície del centre i ampliar els serveis

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de València
Imatge d'arxiu de l'ajuntament de València / Ajuntament de València

La junta de govern de l'Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres una modificació en l'ordenança municipal que regula la plusvàlua, gràcies a la qual la ciutadania s'estalviarà, de mitjana, un 35% del que pagava fins ara en plusvàlua. Així ho ha explicat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, que ha precisat que la modificació s'ha fet per a adaptar la normativa municipal a un decret llei del govern central.

La junta també ha aprovat una modificació del Pla General d'Ordenació Urbana, que permetrà ampliar l'Hospital Clínic: duplicar la superfície del centre, doblar el nombre d'habitacions, incrementar un 30% els quiròfans i multiplicar per cinc el nombre de llits per a pacients crítics.

També s’ha aprovat la bonificació del 90% de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) a les empreses que instal·len punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

Així mateix, s'ha acordat una modificació pressupostària per a fer front a 1,2 milions d'euros per sentències judicials, referides a diverses places d'aparcament inutilitzades. Sanjuán l’ha qualificat de "pufo" (sic) del PP, que es va allargar durant anys fins que l'actual govern local ha représ les obres, per les quals la concessionària demanava inicialment cinc milions d'euros.

També et pot interessar

stats