Un Brexit dur destruirà 25.000 llocs de treball en el sector turístic espanyol

El Consell Mundial del Turisme adverteix que és fonamental arribar a un acord perquè els turistes britànics no opten per altres destinacions fora d'Europa.

Turistes anglesos porten una bandera en una imatge d'arxiu
Turistes anglesos porten una bandera en una imatge d'arxiu / Efe

El Brexit sense acord destruirà a curt termini un mínim de 80.000 llocs de treball vinculats al turisme a Europa, 25.000 d'ells a Espanya. Són xifres publicades aquest dimarts pel Consell Mundial de Viatges i Turisme dins del marc de Fitur, la Fira Intencional de Turisme que comença dimecres a Madrid.

La presidenta d'aquest organisme, Gloria Guevara, ha advertit que l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea afectarà de forma negativa destinacions turístiques com ara Espanya, on els britànics suposen el mercat emissor més rellevant. Per això, diu que és fonamental reforçar els esforços per a aconseguir un acord amb l'eixida del Regne Unit.

Segons l'executiva, la dificultat per a demanar visat per a viatjar a Europa i una disminució dels vols modificaran les preferències dels anglesos cap a altres destinacions com ara el Carib, Àsia o el Pròxim Orient. Aquestes destinacions compten amb "ofertes increïbles des de Londres", i això situaria Espanya en "un desavantatge competitiu", alerta Guevara.

Malgrat la incertesa que genera el Brexit, Guevara augura que 2019 serà un any turístic positiu a escala mundial, i també per a Espanya. L'exercici passat també ho va ser, amb un 6% més de viatgers a nivell nacional i internacional i un repunt del PIB turístic mundial superior al 4%, per damunt del de l'economia, un 3,7%, segons les últimes estimacions.

També et pot interessar

stats