Un 72% de les famílies valencianes s'endeuten en la tornada a l'escola

El nivell d'endeutament valencià, encara que per davall de la mitjana espanyola —d'un 83%—, és dels més alts de la Unió Europea

Famílies compren material escolar per a la tornada a l'escola / À Punt NTC

Setembre és un dels mesos més complicats per a l'economia de les famílies. La temuda "tornada a l'escola" arriba en el pitjor moment: quan, segons l'estudi europeu Intrum, les famílies valencianes tenen un dels nivells d'endeutament més alts dels últims anys. Segons aquest estudi, el 72% de famílies valencianes s'endeuta per a comprar el que fills i filles necessiten.

El president de l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACU), Fernando Móner, assegura que "el nivell d'endeutament de la Comunitat Valenciana, encara que està per davall de la mitjana espanyola —d'un 83%—, és dels més alts de la Unió Europea".

Algunes famílies han de demanar un crèdit o gastar la targeta més enllà del límit. I és recent: els últims sis mesos, això els ha passat al 41% de valencians i valencianes, prou més que la mitjana espanyola. Si ajuntem les dos estadístiques, la conclusió és que ve un setembre perillós.

"Anem a la costera de setembre, que amb la tornada a escola ja té més pendent que la costera de gener", afirma Fernando Móner. El president de l'AVACU recorda que "les famílies s'estan endeutant per a pagar no béns de luxe, sinó béns essencials: la tornada a l'escola, energia o combustibles".

Per això, davant de l'arribada de setembre la millor recomanació és mantindre la calma i tindre trellat. "Ara més que mai hem de pensar, planificar i sobretot evitar no gastar el que no tenim, perquè ara els tipus d'interés també estan a l'alça", aconsella Móner.

També et pot interessar

stats