Un 43% d’empreses valencianes amb més de cinquanta treballadors encara no té un pla d'igualtat

No complir la llei del pla d’igualtat comporta multes que poden arribar als 220.000 euros

No complir la llei del pla d’igualtat comporta multes que poden arribar als 220.000 euros / À Punt NTC

Des de fa dos anys, totes les empreses estan obligades a tindre un pla d'igualtat. A la Comunitat Valenciana, més de 1.200 empreses de més de cinquanta persones en plantilla (vora el 43%), encara no en tenen registrat un. Els sindicats han demanat a les administracions públiques més vigilància per assegurar-se que es compleix la legislació, aprovada el 2022.

Pilar Mora, secretària d'Igualtat de Gènere d'UGT-PV, ha exigit "més inspeccions", per a garantir que les companyies "compleixen amb les seues obligacions" i que "s'instaure eixa cultura de la igualtat a les empreses". A més, demana que "es dote, des de l'administració, de les ferramentes necessàries" per a fer aquesta supervisió. "És fonamental", ha insistit Mora.

Tot i això, des de les organitzacions sindicals afirmen que la tendència és positiva. És el que opina Cloti Iborra, secretària de Dones i Igualtat de CCOO PV. "Cada any augmenten els registres de plans d'igualtat, les empreses van sumant-s'hi", ha celebrat.

Quan les empreses estan creades per dones, el pla d’igualtat està molt més present des de l’inici. És el cas de Beta Formación. La seua directora general, María José Ramírez, ha assegurat que elles van ser pioneres. "El registràrem el 2008, perquè l'empresa la van crear tres dones", ha contat.

Entre els detalls que pot contemplar un pla d'estes característiques està la conciliació, els horaris flexibles i un sou igualitari. No complir la llei del pla d’igualtat comporta multes que poden arribar als 220.000 euros.

També et pot interessar

stats