Un 20% dels xicotets comerços de la província de Castelló podrien tancar enguany

L’escalada dels preus de l’energia juntament amb la inflació han tingut impacte en els xicotets comerciants, que pateixen una situació alarmant

Botiga posada en lloguer a Castelló després del tancament / À Punt Noticies

El xicotet comerç de la província de Castelló està en risc. De fet, fins a un 20% dels xicotets comerços de les comarques del nord podrien tancar fins a la fi d'any, segons dades de Confecomerç-Castelló.

Encara que alguns comerciants han començat bé el curs, la major part de les xicotetes empreses es ressenten de la situació econòmica actual. 

La factura de la llum és un dels factors que està darrere d’aquesta situació, ja que la pujada dels preus de l’energia obliga a augmentar al seu torn els preus dels serveis que ofereixen. Un agreujament que també es nota en molts bars de la província i que afecta el compte final dels clients, que s’ho pensen dues vegades a l’hora de comprar o consumir. 

Els comerços recorden el servei de proximitat i la qualitat dels productes que ofereixen als clients i demanen a les administracions campanyes específiques de suport al xicotet comerç, més implicació per la seua part i, sobretot, ajudes per a estimular el consum, per tal d’evitar que molts comerços es vegen obligats a abaixar la persiana definitivament aquesta tardor. 

També et pot interessar

stats