Un 1 de Maig en les xarxes reivindica condicions laborals dignes per als treballs essencials

El ciberespai s'ompli de missatges amb els hashtags #JoSocPrimerMaig, #DiaDelTreballador o #UnAltreModelÉsNecessari.

Treballadors de la línia de caixes d'un supermercat valencià durant l'estat d'alarma

Malgrat el confinament, aquest Primer de Maig no ha perdut el caràcter reivindicatiu. Les xarxes, i no els carrers de les ciutats valencianes, s'han fet ressò enguany de la necessitat de mantindre en condicions dignes els treballs que la crisi ha demostrat essencials i la protecció dels drets de les persones que s’han quedat sense faena arran de la pandèmia, ja que aquestes són les dues grans reivindicacions del Primer de Maig d’enguany.

Parlaments dels líders sindicals, declaracions de suport i, sobretot, manifestacions en línia de treballadores i treballadors han omplit les xarxes amb hashtags com #JoSocPrimerMaig, #DiaDelTreballador o #UnAltreModelÉsNecessari.

Els sindicats valencians havien fet una crida perquè, a partir de les 13:30 hores d’aquest divendres, es compartiren fotos i vídeos en les xarxes socials amb el lema #YoSoyPrimerodeMayo. Abans de les 13:00 hores, les plataformes socials dels sindicats han emés les intervencions del secretari general de la UGT-PV, Ismael Sáez, i del dirigent de CCOO PV, Arturo León.

La jornada virtual d’aquest 2020 porta per lema "Treball i serveis públics: un altre model social i econòmic és necessari" i es desenvoluparà al llarg de tot el dia "en un context d'emergència sanitària", com han recordat els sindicats.

"Poques vegades com aquesta queda tan palés el valor insubstituïble del treball, de les persones treballadores, per a tirar avant la societat, i dels serveis públics", han indicat en CCOO PV. També condicionats per la pandèmia, la UGT-PV ha trasmés el seu missatge del Primer de Maig: "És la millor ocasió per a reivindicar un nou orde mundial més just i solidari que substituïsca les persones i el seu benestar pels interessos econòmics d'uns pocs", afirmen.

També et pot interessar

stats