UGT en Ford Almussafes reelegeix Carlos Faubel com a secretari general

El president del comité d'empresa abandonarà previsiblement el càrrec quan acabe 2023.

UGT en Ford Almussafes reelegeix Carlos Faubel com a secretari general
UGT en Ford Almussafes reelegeix Carlos Faubel com a secretari general

L'assemblea d'afiliats d'UGT en Ford Almussafes ha reelegit aquest dissabte Carlos Faubel com a secretari general per als propers quatre anys. El també president del comité d'empresa de la factoria va accedir a la secretaria general del sindicat en 2010 i, previsiblement, abandonarà el càrrec quan acabe 2023.

Aquests quatre anys encapçalarà una comissió executiva en UGT que ha estat renovada pràcticament en la totalitat. Amb aquests canvis es vol traslladar el missatge que "hi ha futur a la fàbrica i continua havent un sindicat sòlid" amb el qual la direcció es "podrà entendre".

Faubel ha explicat que en el futur es camina cap a una "època d'incertesa" en què caldrà veure "quins camins escull Ford". L'any 2022 és una data clau, ja que se sabrà quins són els models pels quals aposta l'empresa a Europa i com queda la reestructuració anunciada a la companyia. Aquesta ja ha provocat ajustos a plantes d'Alemanya, França o Rússia.

Tal com ha recordat, Ford ha anunciat que s'eliminaran 10.000 llocs de treball a les fàbriques europees i que, a finals de 2021 es pot perdre la furgoneta que es fabrica a la planta valenciana, el model Transit Connect, perquè es traslladarà a Nord-amèrica tret que torne a haver-hi beneficis a Europa.

També et pot interessar

stats