UGT demana cautela després d'una reunió de “llums i ombres” amb Ford Europa

Carlos Faubel afirma que la planta valenciana està “ben situada” i compta amb “una bona carta de presentació”.

UGT demana cautela després d\'una reunió de “llums i ombres” amb Ford Europa
UGT demana cautela després d'una reunió de “llums i ombres” amb Ford Europa

El secretari general d'UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel, ha valorat que la reunió mantinguda aquest dijous entre la direcció de Ford Europa i el comité d'empresa a Colònia ha sigut una trobada “amb llums i ombres”.

La trobada s'ha prolongat durant vora huit hores i Faubel ha explicat que l'empresa no ha concretat res sobre la factoria de la firma a Almussafes. En aquest sentit, el secretari general d’UGT ha afirmat que la planta valenciana està “ben situada” i compta amb “una bona carta de presentació.

En la reunió, la direcció de Ford ha anunciat que “farà una nova aposta pel negoci a Europa” i també ha assenyalat que Ford “redissenyarà i reorganitzarà” el negoci.

Faubel ha afirmat que el negoci automobilístic experimentarà canvis, ja que es farà “més xicotet i comptarà amb menys vehicles”, com a conseqüència de l'impacte del cotxe elèctric i el vehicle autònom.

“En els pròxims sis mesos hem de veure la implicació que això tindrà a Almussafes”, ha anunciat el portaveu sindical. “Sabem que travessarem per dificultats”, ha dit. Per això creu que “no és per a estar contents” i ha advocat per “ser cauts”.

Així mateix, la direcció de l'empresa ha informat que tindrà una “influència important com es desenvolupa, si arriba a bon port”, un possible acord entre Ford i Volkswagen.

Nova reunió al gener

Faubel ha assenyalat que, amb tota probabilitat, Ford celebrarà una altra reunió al gener de 2019 a Colònia, mentre que el 19 de novembre hi ha prevista una trobada del comité d'empresa de Ford Almussafes.

El secretari general d'UGT ha explicat que Ford debatrà amb la junta d'accionistes al desembre el seu pla traçat, que ha de ser aprovat als Estats Units, i ha afegit que aquest pla “es desgranarà al llarg de sis mesos”.

També et pot interessar

stats