UGT i CCOO insten la CEV a acordar bilateralment mesures de seguretat laboral, estabilitat i igualtat

Salvador Navarro (CEV) assegura que la patronal recull el guant i destaca la bona relació amb els sindicats.

D'esquerra a dreta, els secretaris generals d'UGT PV, Ismael Sáez, i de CCOO PV, Arturo León
D'esquerra a dreta, els secretaris generals d'UGT PV, Ismael Sáez, i de CCOO PV, Arturo León

Els sindicats UGT PV i CCOO PV han llançat aquest dilluns el "guant" a la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) per a iniciar el diàleg bilateral sobre mesures concretes per a millorar l'estabilitat laboral, la seguretat en la faena treball i la igualtat. És una proposta "oberta" i esperen una resposta positiva de la patronal, ja que es tracta de mesures "en benefici dels ciutadans" que no suposen un "perjudici" per a les empreses.

Així ho han explicat els secretaris generals d'UGT PV, Ismael Sáez, i de CCOO PV, Arturo León, en una roda de premsa en què han assenyalat que més enllà del diàleg social, en què participa l'administració, actualment “no hi ha” diàleg bilateral entre la patronal i les centrals sindicals.

"El diàleg social, bé, gràcies, però amb la patronal, més enllà de la cordialitat, no hi ha res més, hi ha una mancança", ha dit Sáez, que ha indicat que, encara que mantenen bona relació en el pla personal amb el president de la CEV, Salvador Navarro, sempre que l’emplacen "se’n fuig" i no s'acaba concretant cap acord.

Segons ha apuntat León, és raonable que empresaris i sindicats aborden aquest diàleg a dues bandes i ha arribat el moment de fer-ho. Ha explicat que els punts que s’han de discutir són l'estabilitat en l'ocupació, la seguretat laboral –proposen crear delegats de prevenció de riscos laborals que incidisquen en la prevenció– i la igualtat –corregint deficiències i amb clàusules tipus que repercutisquen en la negociació dels convenis.

A més, els sindicats aposten per reforçar el consell tripartit de relacions laborals, dotant-lo de capacitat jurídica i pressupost. També volen que es pose en marxa l'Observatori del Treball Decent.

Els sindicats alerten que ací, a diferència d'altres comunitats autònomes, no hi ha tradició d'acords entre patronal autonòmica i sindicats.

També aposten per obrir un debat sobre la proposta de Labora de reduir la jornada setmanal, una idea que els agrada, sempre que es mantinguen els salaris i es cree ocupació.

També et pot interessar

stats