UGT i CCOO convoquen un procés de mobilització per a forçar canvis laborals

Un "gran acte sindical unitari" reunirà el 8 de febrer 10.000 sindicalistes de les dues formacions.

Pepe Álvarez, secretari general d’UGT, i Unai Sordo, secretari general de CCOO, en una imatge d'arxiu
Pepe Álvarez, secretari general d’UGT, i Unai Sordo, secretari general de CCOO, en una imatge d'arxiu / UGT

Els líders de CCOO i d’UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, han anunciat aquest dimarts un procés de mobilització que culminarà el pròxim 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb una parada laboral de dues hores. Aquest procés tindrà un punt d'inflexió el 8 de febrer amb un "gran acte sindical unitari" que reunirà 10.000 sindicalistes de les dues formacions. L'objectiu és forçar el govern central perquè derogue determinats aspectes de la reforma laboral de 2012.

Els dos representants sindicals han assegurat que aquest procés de mobilització es durà a terme en tres fronts. El primer serà la negociació col·lectiva, sobretot en aquells sectors on encara no s'han aconseguit els 14.000 euros anuals de salari mínim del conveni. També en el diàleg social amb el govern central respecte de les reformes laborals i de les pensions. I un tercer eix en l'àmbit de la igualtat.

Els sindicats han instat el govern de Sánchez que porte al BOE "aquelles reformes en les quals estan d'acord, encara que la CEOE no ho estiga".

Jornada de lluita feminista des d'una dimensió laboral el 8 de març

Aquesta campanya de mobilitzacions culminarà el 8 de març, "en una jornada de lluita i de vaga" en la qual confluiran amb el moviment feminista en l'exigència de major determinació, valentia i recursos "per a fer front a les bretxes de gènere i a la violència contra les dones".

També et pot interessar