La UE recomana a Espanya augmentar la inversió de fons europeus en polítiques d'ocupació

Espanya negocia amb Brussel·les la destinació de 40.000 milions d’euros de política de cohesió per a 2021-2027.

La UE recomana a Espanya augmentar la inversió de fons europeus en polítiques d\'ocupació
La UE recomana a Espanya augmentar la inversió de fons europeus en polítiques d'ocupació

La Comissió Europea ha recomanat a Espanya augmentar la seua inversió de fons comunitaris en polítiques d'ocupació i protecció social de cara al repartiment de prop de 40.000 milions d'euros en política de cohesió per al període 2021-2027, negociacions que han començat aquest dijous.

"Espanya no és el mateix país que fa deu anys. Per això, suggerim que el Fons Social Europeu s'enfoque més cap als treballadors, sense deixar de donar suport als aturats, als joves i a altres col·lectius vulnerables", ha dit l'adjunta al director general d’Ocupació de la Comissió Europea, Andriana Sukova.

En la presentació de l'inici de les converses a Madrid, Sukova ha apostat també per "continuar amb els esforços per a reforçar i modernitzar els serveis públics d'ocupació i donar un nou impuls a la promoció de l'ocupació de qualitat per a tots i totes".

En total, Espanya negocia amb les autoritats comunitàries la destinació dels 38.100 milions d'euros que el govern comunitari ha proposat destinar a Espanya per al període 2021-2027, un 5% més que el període anterior.

Les prioritats d'inversió proposades per la Unió Europea a Espanya són la innovació i transformació econòmica, la transició a una economia verda i baixa en carboni, la connectivitat, els drets socials i la cohesió territorial. En aquest sentit, la CE ha suggerit que Espanya augmente les seues aportacions dels fons comunitaris cap a les polítiques d'ocupació i a la protecció social.

També et pot interessar

stats