La UE destinarà uns 14 milions d'euros a la promoció d'aliments espanyols

L'objectiu és ajudar els productors a donar a conéixer els seus productes i obrir nous mercats, després de la pujada d'aranzels dels EUA.

La UE cofinançarà sis campanyes de promoció de productes agroalimentaris espanyols
La UE cofinançarà sis campanyes de promoció de productes agroalimentaris espanyols / Arxiu

La Unió Europea té previst cofinançar amb 13,7 milions d'euros sis campanyes de promoció de productes agroalimentaris espanyols, que inclouen el vi, l'oli d'oliva i diverses fruites i verdures, i que tindran lloc dins i fora de la Unió durant els pròxims tres anys.

Els programes que la UE cofinançarà pretenen ajudar els productors a donar a conéixer la qualitat dels seus productes i obrir nous mercats. Una iniciativa amb la qual es vol ajudar els productes afectats per la pujada dels aranzels dels Estats Units.

Brussel·les ha anunciat l'aprovació de 81 iniciatives per la Comissió Europea i l'Agència per als Consumidors, la Salut, l'Agricultura i l'Alimentació a la UE (Chafea), que seran cofinançades amb 200 milions d'euros.

En el cas d'Espanya, els sis programes que rebran finançament europeu tenen un cost total de prop de 19 milions d'euros. El de major quantia, amb 7,4 milions d'euros, dels quals la UE aportarà 5,2 milions, servirà per a promocionar el vi, la sidra i el vinagre a Espanya i Holanda.

La resta d'iniciatives destinades a empreses espanyoles servirà per a campanyes dirigides a fomentar el consum de fruites i verdures, com els cítrics valencians, en països tan diversos com Àustria, Dinamarca, Itàlia, França, Alemanya, el Canadà, els Estats Units o l'Índia.

També et pot interessar

stats