La UE congela les regles fiscals perquè els governs puguen augmentar la despesa contra el coronavirus

La presidenta de la Comissió Europea ha anunciat la suspensió del Pacte d'Estabilitat i Creixement.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat la suspensió del Pacte d'Estabilitat i Creixement
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat la suspensió del Pacte d'Estabilitat i Creixement / Reuters.

La Comissió Europea ha suspés aquest divendres l'aplicació del Pacte d'Estabilitat i Creixement, el conjunt de normes fiscals comunitàries, i obri així la porta perquè els governs estatals puguen elevar la despesa pública tant com siga necessari per a combatre la propagació del coronavirus i mitigar les seues conseqüències econòmiques.

Així ho ha anunciat la presidenta de l'executiu comunitari, Ursula von der Leyen, que ha expressat que "no s'ha fet mai abans". "Estem relaxant les normes pressupostàries perquè els governs nacionals puguen invertir en la seua economia el que necessiten", ha explicat.

El Pacte d'Estabilitat i Creixement és el conjunt de regles que, per exemple, limita els dèficits i el deute públics al 3% i el 60% del PIB, respectivament, i les autoritats comunitàries obrin expedients als països que incompleixen aquests llindars.

El BCE flexibilitzarà el tractament dels préstecs

A més, el Banc Central Europeu (BCE) donarà als bancs que supervisa flexibilitat en el tractament de préstecs garantits com a mesura de suport públic com a reacció al coronavirus. També ha informat que ha activat les mesures d'alleujament dels requeriments de capital i operacionals anunciades la setmana passada.

També et pot interessar

stats