La UE assumirà 277 milions d’euros de la despesa sanitària valenciana

Puig anuncia que els fons europeus pagaran el 30% de la inversió de la Generalitat durant la pandèmia.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d'Hisenda, Vicent Soler

La Unió Europea assumirà 277 milions d’euros de la despesa sanitària de la Comunitat Valenciana durant la pandèmia de coronavirus. L’import que cobrirà Brussel·les representa el 30% de la inversió que ha fet la Generalitat en mesures de protecció i suport a les economies.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha destacat que el Consell aprofitarà la flexibilització de la gestió dels recursos europeus decidida per la Comissió Europea per a lluitar contra la crisi sociosanitària.

En concret, 269,4 milions procedents del fons Feder es destinaran a pagar part del material sanitari que ha adquirit el Consell (mascaretes, EPI, guants o respiradors) i els hospitals auxiliars de La Fe, el General d’Alacant i el General de Castelló. D’altra banda, 2,1 milions d’euros més es destinaran a sufragar el transport del material sanitari i el Fons Social Europeu es farà càrrec del cost dels 1.000 auxiliars de platja que han treballat durant l’estiu.

“Hem de ser eficients en l’ús dels fons europeus perquè ens ajuden en el rellançament de la Comunitat Valenciana i ja estem fent els deures”, ha destacat Puig, i ha afegit que “els fons de la Unió Europea seran fonamentals per a desenvolupar l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació”.

També et pot interessar

stats