Els turistes i jubilats estrangers activen la temporada de tardor dels càmpings valencians

Acabat l’estiu, les reserves dels càmpings han tingut un repunt amb l’arribada dels turistes, afavorida per la vacunació massiva i l’alçament de les restriccions

Els turistes i jubilats estrangers activen la temporada de tardor dels càmpings valencians
Tica Cuesta
Miquel Blázquez
28 de setembre 2021 - 19:19

Acaba la temporada d'estiu, els càmpings valencians miren cap a la tardor amb bones perspectives. Aquests dies hi ha un augment de reserves gràcies a la tornada dels jubilats europeus. Aquest sector representa el 25% de les places turístiques valencianes.

La vacunació massiva i l'alçament de les restriccions permetran que en la temporada baixa els càmpings valencians arriben fins i tot al 50% d'ocupació. Maido Pérez, directora del càmping Bonterra, ha explicat a À Punt que ara mateix el que busquen les persones residents és seguretat sanitària i tranquil·litat”.

Joseph Naudts i Marina Coenen són una parella belga que des de fa 31 anys són residents d’un càmping de Benicàssim, unes instal·lacions que estan obertes des de 1966. La raó de no canviar de lloc és perquè els agrada la tranquil·litat d’aquest emplaçament, "sense festes ni aglomeracions". Com diuen ells, “és com la segona casa per a nosaltres”.

En aquest càmping estan al 90% d'ocupació, unes xifres que s'acosten a les de la tardor prepandèmica. A aquest càmping, de normal arriben sobretot turistes britànics, i últimament observen un augment dels turistes holandesos.

Una turista britànica llig una revista a un camping de Benicàssim
Una turista britànica llig una revista a un camping de Benicàssim / À Punt NTC

Càmpings com aquest ofereixen seguretat sanitària, bon oratge i també preus econòmics. L'estada frega una mitjana de 250 euros per persona. Com asseguren alguns, és molt menys del que paguen en factures al seu país. Mieke Van der Heyden, una turista holandesa, ha recalcat que "els preus als bars i els restaurants també són molt més econòmics" que al seu país. Paul Burden, turista anglés, ha explicat que "el control sanitari de la pandèmia a Espanya és millor que a Anglaterra”.

Tot i que encara no s'ha arribat als nivells prepandèmics, l’objectiu és recuperar el 50% dels visitants. Com ha destacat José María López, vicepresident de l'Associació de Càmpings de la Comunitat Valenciana, les persones que trien un càmping és perquè “busquen la qualitat a l'aire lliure i no volen estar clavades dins d’un apartament”.

També et pot interessar

stats