Els turistes estrangers gasten cada vegada més quan visiten la Comunitat Valenciana

Els viatgers internacionals deixaren a la Comunitat 1.466 milions d'euros al juliol, un 103,13% en la comparació anual

Turistes a l'aeroport
Turistes a l'aeroport

Els turistes estrangers que visiten la Comunitat Valenciana gasten cada vegada més. Aquesta tendència es reflecteix en tres dades diferents vinculades a l'impacte econòmic del turisme internacional.

Enguany es va aconseguir una dada a la qual no s'havia arribat fins ara: una despesa diària per persona de 130 euros. I les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) mostren que al juliol aquesta dada es va situar en 122 euros, un 22,8% més que el mateix mes de 2021 i un dels increments major dels principals destins turístics espanyols. Però a més, al juny aquesta despesa es va situar en 129 euros, la dada més alta des que es registra aquesta estadística.

Les dades també desglossen la despesa total dels turistes internacionals, que deixaren a la Comunitat 1.466 milions d'euros al juliol, un 103,13% en la comparació anual. En tot Espanya, la tendència és semblant. Els estrangers que visitaren algun punt del país deixaren 11.869 milions d'euros, un 126,96% més. El final de la pandèmia ha animat la despesa en tots els destins. En tot cas, una mirada als últims anys mostra que la despesa turística total és superior ja a la registrada el 2019, any en què es va aconseguir la millor dada de la sèrie històrica. Dit d'una altra manera: els turistes estrangers gastaren més a la Comunitat Valenciana al juliol que des que hi ha registres.

Una tercera dada que mostra una tendència creixent és la que registra la despesa total per turista. Així, i tot i que no s'ha superat el rècord registrat en març del 2021 (la Setmana Santa d'aquest any va ser extraordinària i va suposar un parèntesi en mig de la pandèmia), les dades són clarament superiors a les registrades durant els anys anteriors.

La Comunitat Valenciana va ser el cinqué destí espanyol dels turistes estrangers, ja que va acollir al 12,3% de tots els que arribaren al juliol.

D'altra banda, la durada de les visites a la Comunitat ha baixat al juliol (un 10,8%). Tot i això, la Comunitat és l'autonomia de les més turístiques on les estades són encara més llargues, i de fet, superen els deu dies de mitjana. La mirada història mostra una tendència a la baixa de la durada de les visites, tot i que molt lenta. Al conjunt d'Espanya, la duració mitjana dels viatges dels turistes internacionals en juliol va ser de 7,7 dies, la qual cosa suposa 0,5 dies menys que al juliol de 2021.

Un estiu ple de bones notícies en l'àmbit turístic

L'estiu d'enguany ha anat sumant bones dades. Els hotelers han penjat el cartell de complet en diferents moments i la primera quinzena d'agost ja va superar les dades prèvies a la pandèmia. Dins d'aquesta anàlisi general, els empresaris hotelers recorden que Benidorm i València són les destinacions preferides per al mercat internacional i que el visitant estranger, en general, suposa al voltant de la meitat dels visitants en tots els punts durant la temporada alta. 

Dins aquest dibuix general, la patronal Hosbec detecta novetats com pot ser un repunt de més del 50% en la xifra de turistes portuguesos a Benidorm o que es detecta una major varietat de mercats presents malgrat el domini dels britànics.

També et pot interessar

stats