Turisme trasllada que no hi ha cancel·lacions significatives en Falles i Magdalena

El secretari autonòmic, Francesc Colomer, ha lamentat la suspensió de la Fira de Berlín.

Turisme trasllada que no hi ha cancel·lacions significatives en Falles i Magdalena
Turisme trasllada que no hi ha cancel·lacions significatives en Falles i Magdalena

L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha assenyalat que, a causa de l'epidèmia del coronavirus, el sector turístic europeu ha perdut dos milions de pernoctacions des de començaments de gener per l'absència de viatgers xinesos. En canvi, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que "de moment és prematur parlar d'una afectació significativa en el sector a la Comunitat Valenciana".

Colomer ha reconegut en el 20h NTC 20h NTCque hi ha "incertesa però no cancel·lacions significatives". "Hi ha una onada global que fa que ens preocupem", ha dit el responsable de Turisme, tot i que ha destacat la seua confiança en el model sanitari espanyol.

El Covid-19 també és el responsable de la cancel·lació de la Fira de Turisme de Berlín, una de les més importants del món i on la Comunitat Valenciana tenia previst presentar la seua oferta turística. La fira s’havia de celebrar del 4 al 6 de març i ja havien confirmat que hi assistirien 10.000 empreses de 180 països.

Colomer ha lamentat que s'ha "perdut una oportunitat però no hem perdut l'estratègia que tenim en la defensa del posicionament dels destins valencians en el mercat alemany, que és un mercat emissor molt important". La Comunitat Valenciana reduirà els efectes de la suspensió d'aquesta fira amb altres accions de màrqueting i promocions en línia, segons ha explicat el secretari autonòmic de Turisme: "Estudiarem alternatives".

Però no sols Berlín ha suspés la seua fira turística. El Saló Mundial del Turisme de París, que havia de celebrar-se del 15 al 18 de març i congregar més de 100.000 persones, també ho ha anunciat aquest dilluns després que el govern francés prohibira qualsevol esdeveniment amb més de 5.000 persones en un recinte tancat per a evitar la propagació del virus.

També et pot interessar

stats