El turisme rural, una opció cada volta més sol·licitada

Més de 16.000 persones visitaren les cases rurals valencianes a l'octubre, i per a Cap d'Any l'ocupació està ja en el 85,74%.

VÍDEO | El turisme rural, una opció cada volta més sol·licitada

El turisme rural és una opció que cada volta té més demanda, tal com indiquen les xifres. Més 16.000 persones han visitat a l'octubre cases rurals de la Comunitat Valenciana, un 5,9% més que l'any anterior, amb un total de 33.000 pernoctacions. Ara, l'ocupació en allotjaments rurals per a celebrar la nit de Cap d'Any està ja en el 85,74%, per damunt de la mitjana nacional i superior a la registrada l'any passat (75%), segons el portal Casasrurales.net. A aquestes xifres cal afegir encara les reserves d'última hora.

Castelló lidera l'oferta amb el nombre més elevat d'establiments, un total de 424, tot i que en els últims quatre anys han tancat 64 allotjaments. En canvi, a València i Alacant han augmentat les places i en tenen 350 i 252, respectivament. A més, el turisme rural ocupa directament 1.198 persones.

Malgrat aquestes dades positives, el turisme rural és encara una assignatura pendent a la Comunitat Valenciana, ja que a l'octubre ha ocupat un discret onzé lloc, amb 16.198 turistes. Castella i Lleó, amb més de 74.000 persones, ha liderat les visites a Espanya. Catalunya, amb vora 40.000 visitants, ocupa la segona plaça i Andalusia, amb 35.600 persones, és la tercera destinació.

El 85% dels clients viuen a la Comunitat Valenciana

Internet és la principal via de contractació i el 85% dels clients són de prop. El sector aposta ara per la professionalització i per oferir una millor qualitat.

Dos dies és la mitjana de pernoctacions per turista, per davall dels 2,4 dies de mitjana estatal. Són escapades de cap de setmana, ponts festius o vacances en les quals els turistes busquen desconnectar, la relaxació, la natura i fugir de la contaminació de les ciutats.

També et pot interessar

stats