Turisme publica el Decàleg del turista responsable

L'objectiu és fomentar valors de respecte i sostenibilitat entre les persones que visiten la Comunitat Valenciana

Turisme recomana que les úniques petjades que deixes després de tu, siguen les de les teues trepitjades
Turisme recomana que les úniques empremtes que deixes després de tu, siguen les de les teues xafades / GVA

Turisme Comunitat Valenciana ha publicat el Decàleg del turista responsable de la Comunitat Valenciana amb l'objectiu que les empreses i els professionals turístics puguen difondre'l per a promoure un comportament ètic, responsable i sostenible.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat "el compromís" per a impulsar un turisme "sostenible i responsable" des de tots els àmbits, tant des de l'oferta, com també des de la demanda.

Colomer ha reiterat la total implicació del Consell per a complir els dèsset objectius de desenvolupament sostenible inclosos en l'Agenda 2030 de Nacions Unides. El titular de Turisme ha detallat que aquest decàleg se suma a les dues guies elaborades amb cent recomanacions per a la consecució d'aquests objectius.

Les deu recomanacions

El decàleg conté deu recomanacions per als viatgers compromesos que no volen deixar una empremta negativa en les destinacions durant la seua visita a la Comunitat Valenciana.

  1. Coneix els teus drets i compleix les teues obligacions com a turista. Sabies que la Comunitat Valenciana té una llei de turisme, oci i hospitalitat?
  2. Promou la inclusió i respecta la pluralitat. Tracta totes les persones amb respecte i dignitat.
  3. Té en compte la comunitat local. Mantingues un bon comportament amb la població local i accepta les normes.
  4. Gaudeix de la cultura valenciana. Coneix els nostres recursos artístics, històrics i turístics, la nostra llengua i tradicions.
  5. Impulsa el comerç local. Tria productes locals per a ajudar al desenvolupament sostenible del nostre entorn i contribuir a la generació d'ocupació.
  6. Contribueix a la conservació ambiental. Cuida els recursos naturals, respecta la vida silvestre i el seu hàbitat natural.
  7. Cuida el patrimoni històric. Compleix les normes i evita impactes negatius.
  8. Consumeix productes i serveis sostenibles. Contracta empreses turístiques sostenibles, utilitza el transport públic i tria restaurants amb productes de proximitat.
  9. Fes ús dels recursos naturals amb moderació. L'aigua i l'energia són béns escassos, utilitza'ls amb sensatesa.
  10. Procura que les úniques empremtes que deixes després de tu, siguen les de les teues xafades.
Decàleg de Turisme Comunitat Valenciana
Decàleg de Turisme Comunitat Valenciana / GVA

També et pot interessar

stats