El turisme busca agafar impuls en l'estrena de Fitur

Els reis d'Espanya han fet aquest dimecres el recorregut inaugural de la 41a edició de la Fira Internacional de Turisme, a Madrid, que se celebra en un calendari diferent a l'habitual per la pandèmia

Una imatge general d'aquest dimecres, a Fitur
Una imatge general d'aquest dimecres, a Fitur / Fernando Villar (Efe)

El turisme aporta el 12,4% del producte interior brut (PIB) espanyol, segons les últimes dades de l'INE. És un dels sectors més castigats per la pandèmia i, sobretot, un dels que més afecta la marxa de l'economia espanyola. Per això, a les portes de la temporada alta per excel·lència, la principal fira internacional del sector, Fitur, obri aquest dimecres les portes amb el missatge "el turisme està de retorn".

Els reis d'Espanya han fet aquest dimecres el recorregut inaugural de la 41a edició de Fitur, que enguany viu una edició fora de les dates habituals de finals de gener i és semipresencial. El passeig dels reis i de la resta d'autoritats, entre elles la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; el secretari general de l'Organització Mundial de Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, s'ha prolongat durant poc més d'una hora i ha sigut més breu i més curt que en anys anteriors a causa de les condicions especials d'aquesta edició.

Fitur compta enguany amb 44.000 m² nets d'exposició i ocupa set pavellons, on es reuneixen 5.000 participants, amb representació dels cinc continents i participació directa de 55 països. Les comunitats estan presents en el pavelló 9 de la fira de Madrid (Ifema).

El president de la Fira de Madrid, José Vicente de los Mozos, ha subratllat que Fitur és la primera gran fira internacional que se celebra a Europa el 2021, per la qual cosa crea expectació la seua celebració durant la pandèmia, mentre el president del comité organitzador de Fitur, Javier Sánchez Prieto, ha remarcat que "la pandèmia ha demostrat fins a quin punt el sector turístic és essencial per a l'economia".

També et pot interessar

stats