Trobar un lloc de treball, cada vegada més difícil per als joves

La probabilitat dels menors de 25 anys d'aconseguir una primera ocupació a Espanya se situa en el 8,9%, segons un informe d'Asempleo.

Trobar un lloc de treball, cada vegada més difícil per als joves
Trobar un lloc de treball, cada vegada més difícil per als joves

Trobar un lloc de treball és cada vegada més difícil per als joves menors de 25 anys. La probabilitat d'aconseguir una primera ocupació a Espanya acumula dos anys de descensos i s'ha situat en el 8,9%, segons un informe de la patronal d'agències de treball temporal Asempleo.

L'informe, que utilitza les dades de l'Enquesta de Població Activa del segon trimestre de cada any per considerar que és el període que més s'assembla a la mitjana anual, mostra una tendència a la baixa des que en 2017 s'aconseguira el 12,1%, el màxim després de la crisi.

La temporalitat, principal via d'accés

L'estudi revela que la temporalitat és la principal via d'accés al treball per als joves, ja que la probabilitat d'accedir a una primera ocupació a través de contractes temporals es va situar en el 7,9%, mentre que en el cas de contractes indefinits, el percentatge va ser del 0,5%.

Així mateix, també es va reduir la probabilitat de convertir un contracte temporal en un indefinit, que va assolir el mínim dels últims deu anys en situar-se en el 3,4% i es va reduir per primera vegada des de 2014.

Per sectors, van destacar el comerç i l'hostaleria, que van concentrar el 43,8% de les contractacions de joves sense experiència laboral.

També et pot interessar

stats