El Tribunal Constitucional manté la prohibició de construir depòsits de combustible al port d’Alacant

L’alt tribunal reconeix ara que la Generalitat té competències per a implementar mesures de seguretat

El TC manté la prohibició de construir depòsits de combustible al port d’Alacant / À Punt NTC

Respir momentani per al veïnat del litoral sud d'Alacant. El Tribunal Constitucional manté la prohibició de construir depòsits de combustible al port de la ciutat, però el tribunal de garanties encara ha de resoldre el fons de la qüestió.

La Generalitat va reformar la llei d'ordenació del Territori per a prohibir la instal·lació de macrodepòsits a menys de mil metres dels habitatges, centres de salut i escoles. El govern espanyol va entendre que això envaïa les seues competències i va presentar un recurs d'inconstitucionalitat. I com a mesures cautelars el tribunal de garanties va acceptar que les obres pogueren continuar. 

Ara, en canvi, reconeix que la Generalitat té competències per a implementar mesures de seguretat i que els interessos ciutadans han de prevaldre sobre els econòmics. “Establim una distància necessària perquè els macrodepòsits no estiguen al costat de les persones i per protegir, per tant, la seguretat de la gent d’Alacant”, ha assegurat la consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro. 

El veïnat de la zona valora positivament el canvi de criteri del Tribunal Constitucional. “Es reconeix així el principi de la protecció del veïnat i ara esperem que es retire el recurs”, ha manifestat el portaveu de l’Associació de Veïns del Parc de la Mar, Lorenzo Pérez.  

Així i tot, el recurs del govern espanyol continua la tramitació. El veïnat no entén per què es manté en contra de l'opinió de la Generalitat i quan els combustibles fòssils –argumenten– tenen data de caducitat.

També et pot interessar