El Tribunal de Comptes arxiva la investigació pel rescat a l'aerolínia Plus Ultra

No veu indicis de desviament comptable en el rescat per 53 milions d'euros procedents del fons de la Societat Estatal de Participacions Industrials

Un estand de l'aerolínia Plus ultra en l'aeroport de Madrid - Barajas Adolfo Suárez
Un estand de l'aerolínia Plus Ultra a l'aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez / Europa Press

El Tribunal de Comptes ha arxivat la investigació incoada el mes de juny passat arran d'una denúncia de Ciutadans pel rescat de l'aerolínia Plus Ultra per 53 milions d'euros procedents del fons de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI).

Descarta així la tesi de la formació taronja sobre un presumpte desviament de fons públics. Ciutadans té previst recórrer contra aquesta decisió.

La denúncia la va presentar la presidenta de Cs, Inés Arrimadas; el seu portaveu adjunt en el Congrés, Edmundo Bal, i el seu eurodiputat Luis Garicano el passat 7 de juny.

Ciutadans havia reclamat a l'òrgan fiscalitzador investigar la responsabilitat de totes les autoritats per aquesta operació per a dirimir si existien infraccions comptables, depurar quants diners s'havien desviat i assegurar el retorn dels diners a les arques públiques.

L'instructor del cas en el Tribunal de Comptes finalment no ha trobat indicis i ha arxivat les actuacions.

Investigació judicial

L'assumpte està també en mans dels jutjats ordinaris. La setmana passada, la titular del jutjat d'instrucció número 15 de Madrid, Esperanza Collazos, va ordenar suspendre el lliurament a Plus Ultra dels 34 milions d'euros que formen part del rescat a l'aerolínia i que s'havien de desembossar el 28 de juliol, perquè l'empresa acredite que realment necessita aquest préstec per a pagar creditors.

Segons la jutgessa, "el desembossament de la quantitat de 34.000.000 d'euros, com a préstec participatiu prevista per al dia 28 de juliol, dins d'un pla de viabilitat per a l'empresa Plus Ultra, ha de ser justificada, tenint en compte l'existència d'aquest procediment" judicial.

Nova acció si no retornen el préstec

A més de recórrer contra aquest arxivament, Ciutadans podria tornar a interposar denúnica contra aquesta ajuda en el Tribunal de Comptes si la companyia no retorna els préstecs rebuts després de la decisió de la jutge de paralitzar-los.

La formació política discrepa de la decisió del Tribunal de Comptes, en entendre que "si li prestes diners a algú insolvent i que saps que no et retornarà el préstec. i que en la nostra opinió no compleix els requisits, ja estàs produint un mal a l'erari públic".

També et pot interessar

stats