El Tresor espera col·locar fins a 2.500 milions en una subhasta de lletres a tres i nou mesos

La subhasta es produeix en un moment en el qual els inversors particulars mostren gran interés per la compra de deute a curt termini, donada l'alta rendibilitat, que ha anat creixent des d'inicis del 2022

Edifici del Banc d'Espanya
Edifici del Banc d'Espanya / Carlos Luján (Europa Press)

El Tresor Públic espera col·locar aquest dimarts entre 1.500 milions i 2.500 milions d'euros en una subhasta de lletres a tres i nou mesos, segons els objectius anunciats per l'organisme dependent del Ministeri d'Economia, Comerç i Empresa.

Aquesta subhasta es produeix en un moment en el qual els inversors particulars continuen mostrant gran interés per la compra de deute, principalment a curt termini, donada l'alta rendibilitat, que ha anat creixent des d'inicis del 2022.

Així, s'espera que en l'emissió d'aquest dimarts de lletres a tres i nou mesos, les llars mostren interés per la compra de deute.

En l'última emissió d'aquest tipus, el Tresor va col·locar 1.991 milions, amb tipus més alts a nou mesos i més baixos a tres mesos.

En concret, l'interés oferit per les lletres a tres mesos es va situar en el 3,653% mentre que el de les lletres a nou mesos es va col·locar en el 3,578%.

La subhasta estarà marcada per la recent decisió del Banc Central Europeu (BCE) de mantindre sense canvis els tipus d'interés, de manera que la taxa de referència per a les operacions de refinançament segueix en el 4,50%, mentre que la taxa de depòsit roman en el 4% i la de facilitat de préstec en el 4,75%.

Per la seua banda, el Tresor preveu col·locar dijous entre 5.500 milions i 6.500 milions d'euros en una subhasta que tancarà les emissions del mes d'abril.

En concret, preveu subhastar bons de l'Estat a tres anys, amb cupó del 2,50%; Obligacions de l'Estat a deu anys, amb cupó del 3,25%; Obligacions de l'Estat amb una vida residual de sis anys i tres mesos, amb cupó de l'1,95% i Obligacions de l'Estat amb una vida residual de 42 anys i tres mesos, amb cupó del 3,45%.

També et pot interessar

stats